Svet
1349 ogledov

Med neurjem popravljala streho in umrla

burja Hrvaška 24sata
Triinšestdesetletna ženska se je odločila popravljati streho, ko je zunaj še divjalo neurje.

Silovito neurje, ki je sredi tedna zajelo Hrvaško, je terjalo smrtno žrtev. V Našicah v Slavoniji je umrla 63-letnica, ki je med neurjem popravljala streho, je danes potrdila policija v Osijeku.

Nesrečna ženska je umrla, ko je na podstrešju svoje družinske hiše skušala popraviti strešnike, ki jih je razmetal silovit veter. Ob tem je padla in utrpela poškodbe, za posledicami katerih je umrla, so potrdili v osiješko-baranjski policijski upravi za časnik Glas Slavonije.

V reški bolnišnici pa so oskrbeli žensko, ki je bila poškodovana v Opatiji, ko je neurje izruvalo drevo pri tamkajšnji tržnici, je poročal hrvaški Novi list.

S priveza odtrgalo tanker

Na hrvaških cestah je močan veter prevrnil več vozil, večinoma tovornjakov. V prevračanju tovornjakov pri Zadru sta bila ranjena dva voznika, eden od njiju huje. V kaštelskem zalivu pri Splitu je veter s priveza odtrgal italijanski tanker, ki je nato nasedel. Pri Zadru se je porušil žerjav. V teh nesrečah ni bilo poškodovanih.

Hrvaška civilna zaščita je na različnih koncih države prejela več kot tisoč obvestil o škodi zaradi neurja. Večinoma je šlo za poškodovane strehe, električne napeljave in porušena drevesa na prometnicah. V nekaterih delih države so imeli tudi težave z oskrbo z električno energijo.

burja Hrvaška Svet Sunki burje do 217 kilometrov na uro

Zaradi različnih predmetov, ki jih je odnašal veter, je bilo poškodovanih tudi več deset parkiranih avtomobilov v več mestih. Veter je ponekod porušil prometne znake in semaforje. Na splitskih ulicah so se premikali zabojniki za smeti na kolesih, ki so ovirali promet.

Ob hrvaški obali tudi danes velja rumeni alarm zaradi vetra, ki bo lahko dosegel hitrost do 75 kilometrov na uro. V preteklih dveh dneh so na mostu na otok Pag namerili sunke vetra s hitrostjo 217 kilometrov na uro, na več koncih Dalmacije pa so sunki vetra prav tako presegali 200 kilometrov na uro.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.