Svet
2795 ogledov

Sunki burje do 217 kilometrov na uro

burja Hrvaška 24sata
Kaos na cestah, številna prevrnjena vozila, poškodovane strehe in podrta drevesa.

Močna burja je povzročala veliko težave. Splitski gasilci so se v noči na četrtek odzvali na več deset intervencij. Odstranjevali so podrta drevesa, odstranjevali prevrnjena vozila, odtrgane reklamne panoje ipd. 

Zaradi močnega vetra je za tovorna vozila in avtobuse zaprtih več cest. Prekinjene so tudi številne trajektne linije po vsej državi. Hrvaški avtoklub svetuje, da nenujne poti ljudje prestavijo na čas, ko se bodo vremenske razmere umirile. 

burja Hrvaška | Avtor: 24sata 24sata

Na Hrvaškem so v sredo zabeležili izredno visoke sunke burje. Na Paškem mostu so sunki dosegali hitrosti do 217 kilometrov na uro, na Biokovu pa do 201 kilometer na uro. Na polotoku Sveti Peter v Makarski je burja pihala s hitrostjo 194 kilometrov na uro. 

V sredo popoldne so za tovorna vozila in avtobuse zaprli ceste v smeri Dalmacije. Najmočnejše sunke burje so zabeležili na Biokovu. Rdeči alarm je veljal za območje od Istre do Dubrovnika. 

burja Hrvaška | Avtor: 24sata 24sata

V centru Opatije je drevo padlo na žensko. Portal 24sata poroča, da naj bi šlo za žensko, ki je zaposlena v bližnji banki. Žensko so iz pod drevesa rešili tamkajšnji gasilci. Kakšne poškodbe je utrpela, še ni jasno, sporočili so le, da je bila pri zavesti in da so jo odpeljali v bolnišnico. 
 
Na avtocesti v bližini Splita je močna burja prevrnila več tovornjakov. V bližini Obrovca je močan veter povsem ustavil promet. V težavah se je znašel poljski voznik tovornjaka. Veter je prevrnil prikolico tovornjaka in grozilo je, da bo celotno vozilo prevrnilo. Na pomoč so mu priskočili mimoidoči in pomagali vozilo privezati za bližnje drevo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.