Do njih ne morejo. "Slišimo jok preživelih"

Foto: Epa Genova, zrušen viadukt Foto: Epa Genova, zrušen viadukt Foto: Epa Genova, zrušen viadukt Foto: Epa Genova, zrušen viadukt Foto: Epa Genova, zrušen viadukt Foto: Epa Genova, zrušen viadukt Foto: Epa Genova, zrušen viadukt Foto: Epa Genova, zrušen viadukt Foto: Epa Genova, zrušen viadukt
Genova. Reševalne ekipe so bile na delu tudi ponoči, z delom danes nadaljujejo.
Oglej si celoten članek

Po zrušenju vadukta v Genovi so bile reševalne ekipe na delu vso noč; še vedno iščejo morebitne preživele včerajšnje tragedije. Po zadnjih podatkih, ki jih je objavila agencija Ansa, je v nesreči umrlo najmanj 35 ljudi. Informacije so delili gasilci in reševalci.

"Še vedno se v ruševinah trudimo najti morebitne preživele," je povedala Alessandra Bucci, predstavnica lokalne policije. Za zdaj je 16 ljudi, ki so jih uspeli rešiti, v bolnišnici, deset od njih je v kritičnem stanju. Okrog 300 reševalcev je noč prebilo na mestu nesreče, pomagali so jim tudi reševalni psi.

Akcija reševanja se nadaljuje tudi danes, lokalnim gasilcem in reševalcem so se pridružili njihovi kolegi iz drugih krajev Italije. Policijski viri so navedli, da reševalci pod ruševinami slišijo jok preživelih, a do njih ne morejo. Bitka s časom se nadaljuje.

Pod ruševinami je pokopanih še več avtomobilov in tovornjakov. Ko se je most zrušil, naj bi bilo na njem okoli 30 vozil, so povedali na civilni zaščiti.

Genova Trupla v zmečkani pločevini. "To je neizmerna tragedija"

Foto: Epa Genova, zrušen viadukt

Okoli 100 metrov viadukta se je opoldne v hudem neurju zrušilo približno 40 metrov globoko na naseljeno območje - med drugim so pod viaduktom stanovanjski bloki, nakupovalna središča, skladišča in železniški tiri. Del viadukta se je zrušil na skladišče občinskega komunalnega podjetja, del pa v potok Polcevera.

Število mrtvih narašča Sekunda, pa bi z ostalimi zgrmel v prepad

Zaenkrat domnevajo, da je do nesreče prišlo zaradi slabega vremena, ki je danes zajelo ligursko obalo. Že zjutraj je ligurska civilna zaščita razglasila oranžno stopnjo ogroženosti zaradi vremena. Očividci zrušenja poročajo, da so tik pred nesrečo videli, kako je strela udarila v viadukt.

Notranji minister Salvini je obljubil, da bo šel do konca pri ugotavljanju, kdo je odgovoren za to "nesprejemljivo katastrofo, saj ni mogoče delati in umreti na ta način v letu 2018".

Foto: Epa Genova, zrušen viadukt

Most smrti Nogometaš neverjetno preživel zrušitev mosta

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:08 15. Avgust 2018.

    Čuj ti njih v potok Palcevera !! Res da ga poleti ni , ko pa se v jeseni po dežju …

  • 11:12 15. Avgust 2018.

    Grozaaa. Na čimprejšnjo rešitev. Sploh si ne morem predstavljal občutkov ujetosti med ruševinami. Hujšega po mojem ni, tudi toniti v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.