Svet
8343 ogledov

Trupla v zmečkani pločevini. "To je neizmerna tragedija"

Genova, zrušen viadukt Policija
Posnet je trenutek, ko se je v Italiji zrušil viadukt. Nesreča je zahtevala več žrtev, kot so sprva domnevali.

Po zrušenju viadukta na avtocesti pri Genovi v Italiji so za zdaj sedem ljudi uspeli rešiti izpod ruševin. S helikopterjem so jih prepeljali v bolnišnico San Martino, po zadnjih informacijah jih je pet hudo poškodovanih.

Akcija reševanja teče naprej, reševalne ekipe so sicer evakuirale območje intervencije. Reševanje otežuje močan dež. Po zadnjih podatkih oblasti predvidevajo, da je v zrušenju konstrukcije umrlo 22 ljudi, obstajajo bojazni, da bo končno število žrtev še višje.

Očividci dogodek opisujejo kot "apokaliptičen", italijanski minister za promet Danilo Toninelli je dodal, da gre za neizmerno tragedijo.

Na spletnih omrežjih se širijo fotografije in posnetki, na katerih se vidi trenutek zrušenja viadukta ter avtomobili, ki jih je konstrukcija pokopala pod seboj. Po poročanju italijanskih medijev so reševalci našli trupla, vkleščena v zmečkane avtomobile.

Zaenkrat domnevajo, da je do nesreče prišlo zaradi slabega vremena, ki je danes zajelo ligursko obalo. Že zjutraj je ligurska civilna zaščita razglasila oranžno stopnjo ogroženosti zaradi vremena. Očividci zrušenja poročajo, da so tik pred nesrečo videli, kako je strela udarila v viadukt, poroča Ansa.

Ujeti avti in ljudje Svet Video: V Genovi se je zrušil 100-metrski viadukt prek avtoceste

Viadukt so odprli 4. septembra 1967. Dolg je 1182 metrov, visok 45 metrov, naslanja pa se na tri betonske stebre, ki so visoki 90 metrov. Najdaljši razpon med dvema stebroma je 210 metrov. Vse od njegovega odprtja pred štirimi desetletji je bil viadukt predmet razprav, tudi zato, ker je bil speljan nad gosto poseljenim predelom Genove. V zadnjih letih so ga temeljito prenovili, navaja časnik L'Eco di Bergamo. Leta 2016 naj bi obnovljen tudi danes zrušeni odsek, je poročala STA.

S slovenskega zunanjega ministrstva so za STA povedali, da po doslej dostopnih informacijah, ki so jih pridobili na slovenskem veleposlaništvu v Rimu, ni informacij, da bi bili med poškodovanimi slovenski državljani. Prav tako na veleposlaništvu niso prejeli telefonskih klicev zaskrbljenih svojcev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.