Nevarno: Se bo vojna razširila na Moldavijo?

Foto: Profimedia vojna, Ukrajina, ruska vojska, Rusija
Foto: Profimedia vojna, Ukrajina, ruska vojska, Rusija
Ukrajinska stran trdi, da Rusija zbira vojsko v separatistični regiji Pridnjestrja ob meji z Ukrajino, da bi se pripravila na napad, ki bi lahko odprl novo fronto v vojni.
Oglej si celoten članek

Moldavija je že zanikala trditve ukrajinskih uradnikov, da Rusija zbira vojake v Moldaviji. Generalštab oboroženih sil Ukrajine je namreč sporočil, da ocenjuje, da se ruske čete zbirajo v pridnjestrski regiji, odcepljeni regiji pod rusko okupacijo v Moldaviji, ki meji na Ukrajino na jugozahodu v bližini črnomorske mesta Odesa. Prepričani so, da se pripravljajo na napad.

Vojna Moskva se je tako odzvala na domnevni ukrajinski napad na ruskem ozemlju

Po poročanju ukrajinskih medijev se je ruska vojska prerazporedila. Moldavsko zunanje ministrstvo je trditev zavrnilo in na Twitterju zapisalo, da "ni informacij, ki bi potrdile mobilizacijo vojakov v pridnjestrski regiji".

 

Video Mariupol prej in potem ter paničen beg Rusov

Pridnestrsko zunanje ministrstvo je trditev označilo za "popolnoma neresnično" in dodalo, da so bile vse vojaške enote v regiji "trajno razporejene" in da so bile "tudi načrtovane dejavnosti" za razbremenitev napetosti omejene na minimum.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 11:28 3. April 2022.

    NATO je potrebno ustaviti, ker gre za teroristično organizacijo, katere glavni cilj je vojna. Naj se razpiše referendum za izstop …

  • 10:34 3. April 2022.

    Pazite, necenzurirano si. V neki

  • 10:21 3. April 2022.

    Tega novodobnega Hitlerja bi bilo potrebno čimprej odmakniti !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.