Svet
20154 ogledov

Mariupol prej in potem ter paničen beg Rusov

Mariupol iz zraka Epa
Vojna v Ukrajini je izpostavljena številnim objektivom. Nastajajo neverjetni posnetki.

Ruska invazija na Ukrajino se je osredotočila na vzhod države oziroma regijo Donbas in povezavo slednje z okupiranim Krimom. 

Na poti med obema ruskima interesnima območjema je zdaj svetovni javnosti že dobro znani Mariupol. Pred začetkom invazije je bilo to pristaniško mesto dom za skoraj pol milijona ljudi, danes je prizorišče ostrih uličnih spopadov.

Več kot 90 odstotkov zgradb v mestu je tako ali drugače poškodovanih, nekatere četrti so porušene do tal. Vzniknil je nazoren posnetek, ki prikazuje soseske Mariupola pred in po bojevanju.

Rusija požar Vojna Svet Rusija: Ukrajinci so nas napadli s helikopterji

Kot vsak dan si je moč ogledati nekaj posnetkov zadetih ruskih transportnih in oklepnih vozil. Tovornjak z gorivom je bil popolnoma uničen po udaru improvizirane eksplozivne naprave.

Volodimir Zelenski Vojna Svet Zelenski odpustil dva obveščevalca. Obtožbe, da sta izdajalca.

Rusko topništvo kosi po ukrajinskih mestih, branilci jim odgovarjajo s svojim ognjem. Na videu je moč videti vozilo BMP-2, ki ga je zadel izstrelek. Ruski vojaki so pohiteli v kritje.

Dmitrij Medvedjev se je odzval tudi na podpis sporazuma Start z ZDA. (Foto: Reut Nove grožnje Svet Rusi: "Hrano bomo prodajali le prijateljem. Teh v Evropi ni."

V obleganem Mariupolu je danes zjutraj v veljavo stopila prekinitev ognja, ki naj bi omogočila evakuacijo civilistov. Lokalne oblasti in Mednarodni odbor Rdečega križa (ICRC) sicer opozarjajo, da nimajo dostopa do mesta.

Komentarjev 15
  • renata5 14:28 02.april 2022.

    Okupiranim Krimom? Ali niso krimejci sami odločali na referendumu, da se želijo priključiti Rusiji?

  • Avatar Ferenc
    Ferenc 13:41 02.april 2022.

    Naslednji naslov za novice iz Mariupola lahko strnete le še v " Mariupol še ima naciste" ali pa "Mariupol nima več nacistov"

  • Tammy_Khang 11:28 02.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice