Gorenjska
1227 ogledov

Zbiranje pomoči Ukrajini le še na Rdečem križu Kranj

Zbiranje pomoči, Ukrajina, Kranj PR Mestna občina Kranj
Z jutrišnjim dnem se bo zaključila skupna akcija zbiranja humanitarne pomoči na lokaciji vojašnice Kranj, ki so jo v začetku marca organizirale Mestna občina Kranj (MOK), Rdeči križ Slovenije OZ Kranj in Fajdigova ambulanta.

V Kranju so 2. marca 2022 med prvimi v Sloveniji vzpostavili zbirno mesto za humanitarno pomoč in najbolj nujne stvari, ki jih zaradi vojne primanjkuje ljudem v Ukrajini oziroma tistim, ki so poiskali zatočišče v Sloveniji. V slabem mesecu dni so v Kranju, v posebnih šotorih, ki jih je v ta namen postavila Civilna zaščita MOK, uspeli zbrati okoli devet ton pomoči. V zbiranje so se vključile tudi številne kranjske šole in vrtci.

V zadnjem tednu in pol je darovanje humanitarne pomoči upadlo, zato bodo zbirni center na parkirišču pred kranjsko vojašnico ukinili. Jutri, 1. aprila, bo tam med 12.00 in 17.00 možno še zadnjič oddati humanitarno pomoč. Tisti posamezniki ali skupine, ki bodo želeli v prihodnje donirati hrano ali higienske pripomočke, to lahko storijo v času delovanja humanitarnega centra RKS OZ Kranj na Gregorčičevi 10 v Kranju. Odprt je ob ponedeljkih od 14.30 do 16.30 in ob sredah od 9. do 12. ure.

V MOK sicer še vedno vzpostavljajo širši nabor pomoči za primer, da bi se v Kranj oziroma v Slovenijo zateklo še več oseb iz vojnih območij v Ukrajini. Na Upravni enoti Kranj so do začetka tega tedna sicer prejeli 81 vlog za začasno zaščito. V MOK tesno sodelujejo z institucijami, ki prve prihajajo v stik s prišleki iz Ukrajine, s šolami, ki so že vpisale ukrajinske otroke – zaenkrat gre za devet učencev – , z RKS in drugimi. Še vedno pa velja tudi poziv lokalnemu prebivalstvu in organizacijam, naj na posebni e-naslov ukrajina.sos@kranj.si sporočijo, če imajo možnost ponuditi nastanitev ljudem, ki so se pred vojno zatekli v Kranj, če bi lahko pomagali pri prevajanju v ukrajinski jezik, ponudili psihološko pomoč ali pomagali kot prostovoljci.

Na prvi poziv MOK se je doslej že odzvalo 12 posameznikov, ki so pripravljeni pomagati na vseh prej omenjenih področjih, tako da se bodo v MOK povezali z njimi, če bodo potrebovali njihovo pomoč. »Za človekoljubnost in dobronamernost se jim v MOK zahvaljujemo,« so ob tem sporočili s kranjske občine.

Zbiranje pomoči, Ukrajina, Kranj POMOČ Gorenjska V Kranju več kot 20 beguncev iz Ukrajine
Komentarjev 1
  • Tammy_Khang 11:18 02.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎