Svet
13465 ogledov

Rusi: "Hrano bomo prodajali le prijateljem. Teh v Evropi ni."

Dmitrij Medvedjev se je odzval tudi na podpis sporazuma Start z ZDA. (Foto: Reut Žurnal24 main
Nove grožnje s strani Rusije, druge s strani Bele hiše.

Nekdanji predsednik Rusije Dmitrij Medvedjev, ki je blizu aktualnemu predsedniku Vladimirju Putinu, je zahodu izrekel nove grožnje. Kot poroča Sky News, je Medvedjev izjavil, da bi Rusija lahko omejila izvoz hrane le "prijateljskim" državam. 

Poudaril je, da bo Rusija kot ena največjih svetovnih izvoznic pšenice, podrobno pregledala situacijo glede oskrbe hrane in sprejela "enostavne, vendar pomembne smernice, povezane z varnostjo oskrbe hrane v Rusiji." "Hrano in poljedeljščine bomo izvažali le našim prijateljem. K sreči jih imamo veliko, vendar v Evropi in Severni Ameriki jih ni," je izpostavil Medvedjev. 

Njegova grožnja prihaja po objavi Vladimirja Putina, da morajo vse neprijateljske države, ki kupujejo ruski plin, od danes slednjega plačevati z rublji. Nemčija, Francija, Velika Britanija in Nizozemska so že objavile, da na kaj takšnega ne bodo pristale. 

Grožnje Bele hiše 

Medtem se je oglasila tudi predstavnia Bele hiše Kate Bedingfield, ki je komentirala, da v mesecu dni, odkar traja vojaška agresija Rusije nad Ukrajino, Putin ni dosegel zastavljenih ciljev. 

Poleg tega je poudarila, da sankcije zahodnih držav povzročajo ekstremne stroške ruskemu gospodarstvu. V isti sapi je napovedala dodatne ukrepe zoper ruske družbe, ki so omogočile Putinovo vojno. 

"Preprečili jim bomo kupovanje zahodne tehnologije in izmikanje strogim sankcijam. Ukrepe zoper rusko gospodarstvo bomo še razširili," je poudarila predstavnica Bele hiše. 

Vladimir Putin Svet Svet Putin znova zagrozil. "Ne bomo dobrodelni." Vladimir Putin Rusija Svet Putin danes vpoklical na tisoče novih vojakov, ki naj ne bi šli v Ukrajino

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 57
  • bojovi 15:46 03.april 2022.

    Koliko sem slišal je ukrajinsko gospodarstvo in finance za en k. Služb ni, cene iste kot naše, plače pa manjše kot naše. Če gledamo z strani gospodarstva in financ, je res toliko slabo da je Rusija vdrla v Ukrajino?

  • LukaMB 16:22 02.april 2022.

    Ljudje ne bojte se, JJ je kupil zalogo konzerv zase, ostalim bo odprl dovolilnice za lov v izropanem in uničenem s kočaricami Jadranskem morju. Vsi boste dobili dovolilnice samo malo se je treba znajti, da bi prebrodili ves drek, ki ...prikaži več ga je ustvarila njegova lastna ideologija.

  • Avatar Antikrist
    Antikrist 16:11 01.april 2022.

    Največji slovenski spvražnik je zločinska Amerika, Rusi pa so naši prijatelji! Bratje Rusi, Slovenci vas podpiramo! Razbijte ukrajinske naciste!