Svet
3952 ogledov

Putin danes vpoklical na tisoče novih vojakov, ki naj ne bi šli v Ukrajino

Vladimir Putin Epa
Ruski predsednik danes podpisal novo vojaško odločitev.

Vladimir Putin je danes podpisal novo odločitev, v skladu s katero bo Rusija še to pomlad vpoklicala dodatnih 134 tisoč vojakov. Ministrstvo za obrambo je pri tem izpostavilo, da poziv nima ničesar opraviti z vojaškim posredovanjem v Ukrajini in da ti vojaki ne bodo poslani na tamkajšnja žarišča. 

"Večina vojaškega osebja bo v centrih za usposabljanje na vojaških vajah, ki bodo trajale od tri do pet mesecev. Izpostavljam, novinci ne bodo poslani na vojno območje," je sporočil obrambni ministr Sergej Šojgu. 

Ozdiv Kremlja, da Putin ni dobro obveščen 

Predstavnik uradnega Kremlja Dmitrij Peskov se je medtem odzval na trditve ameriških obveščevalnih služb, da ruskega predsednika Putina njegovi svetovalci o Ukrajini ne obveščajo o realnem stanju, kakršno je na terenu. 

Novinarjem v Moskvi je rekel, da niti ameriški State Department niti Pentagon nimata realnih informacij o tem, kaj se dogaja. "Oni enostavno ne razumejo, kaj se dogaja v Kremlju. Ne razumejo niti predsednika Putina, niti tega, kako se pri nas sprejemajo odločitve, ne razumejo sloga našega dela." 

Peskov je dodajl, da je to zaskrbljujoče, saj da takšni nesporazumi prinašajo napačne odločitve, ki imajo slabe posledice. 

Dimitrij Peskov Vladimir Putin Svet Bela hiša: Putina svetovalci zavajajo

Draghi: Putin meni, da stvari niso zrele za prekinitev ognja 

Medtem se je na tiskovni konferenci po telefonskem pogovoru s Putinom oglasil tudi italijanski premier Mario Draghi. Povedal je, da ruski predsednik enostavno ne verjame, da so razmere na terenu zrele za prekinitev ognja. 

Draghi je še povedal, da mu je Putin zagotovil, da odločitev za prehod na plačila v rubljih ne bo poslabšala pogodbenih pogojev za evropske kupce ruskega plina. Kot naj bi ponovil Putin, je razlog za odločitev v tem, da so "članice EU v nasprotju z normami mednarodnega prava zamrznile devizne rezerve ruske centralne banke".

Ukrajina vojna Svet Novo svarilo ukrajinskega predsednika Ukrajina Harkov Vojna Svet Nekdanji ruski premier: Putin blefira

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.