Neverjetno, kaj so kradli s pokopališč

Foto: Profimedia
Sodišče jih je spoznalo za krive.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem odmeva primer mlaih roparjev, ki so se odločili za neverjetno dejavnost; odpirali so grobove ter v njih iskali zlatnino in vredne predmete. 

"Prvi dan smo najprej prestavili pet nagrobnikov. V njih ni bilo ničesar. V šestem grobu smo našli dva zlata zoba, tri prstane in ogrlico. Zlatino smo vzeli in rjuho vrnili v skrinjo, nagrobnik pa svoje mesto. Denar od prodaje zlata smo si razdelili," izpoved obsojenega 21-letnika objavlja Jutarnji list. Mladenič je dodal, da sta skupaj s kolegom vstopala v grobove. "Videli smo kosti in odstranili nakit z njih, iz čeljusti sem iztrgal zobe. Naslednji dan smo odpirali grobnice. Dve krsti, ostalih pa zaradi smradu nismo mogli odpreti."

21-letnnik je pred sodiščem povedal, da mu je za storjena dejanja žal. Z bratom sta delala po 14 ur dnevno v zabaviščnem parku, plačila nista prejemala redno. Sodišče v Zagrebu ga je zaradi vrste deliktov obsodilo na enotno pogojno kazen enega let s preizkusno dobo štirih let. Prav tako mora vrniti denar za ukradene stvari. 

21-letnik je imel še tri pomočnike; dvema sodišče sodi posebej, 24-letniku iz skupine pa so ravno tako dosodili pogojno kazen 10-tih mesecev zapora s preizkusno dobo treh let. 

V ameriški zapor Slovenec vlado ZDA ogoljufal za 1,7 milijona dolarjev Slovenija Ima pet otrok in šverca migrante

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:59 18. November 2023.

    B.B , slovenščina ima tudi besedo -IZ GROBOV - kar je edini pravilni opis , dela storilcev . S pokopališč …

  • 23:18 17. November 2023.

    Smrad bo postala smrad!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.