Neverjetno: Tako je Trump s kreditnih kartic podpornikov kradel denar

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanja predsedniška kampanja nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa in republikanska stranka bosta morali donatorjem vrniti sredstva, ki sta jih pobrali z zavajanjem. Televizija CNN poroča, da bosta izvršili 530.000 vračil nakazanega denarja v skupni vrednosti več kot 64 milijonov dolarjev.
Oglej si celoten članek

Donatorji so bili prepričani, da gre za enkratno donacijo, kampanja pa jim je potem še večkrat trgala denar s kreditnih kartic. Ob prvem nakazilu so donatorje sicer v drobnem tisku obvestili, da so privolili v ponavljajoča se plačila.

Potem, ko so se nekateri donatorji začeli pritoževati zaradi naraščanje dolga na kreditnih karticah, so se pritožili in se seznanili z drobnim tiskom.

Gre za sredstva, ki jih je Trump dobival od podpornikov po porazu na volitvah lani novembra, za katere je trdil, da so bile prevara v korist demokrata Josepha Bidna.

Njegovi podporniki so mu verjeli in so mu plačevali denar za nadaljevanje sodnih bojev, ki pa jih je po vrsti izgubljal. Denar je potem ostal v posebnem skladu, iz katerega lahko Trump finančno podpira republikanske politične kandidate in pokriva stroške, povezane s tem, piskrček pa je pristavila tudi republikanska stranka oziroma njen Nacionalni odbor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • Syn
    15:20 6. April 2021.

    Seveda ja. Dajte se malo zresnit no. Samo slišim za CNN pa že vem koliko je ura.

  • 10:31 6. April 2021.

    Drobni tisk. Tudi v naših logih je marsikaj napisano v drobnem tisku.

  • 10:22 6. April 2021.

    Neverjetno: Tako je Trump s kreditnih kartic podpornikov kradel denar.........slovenski zet .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.