Svet
13863 ogledov

Neverjetno: Tako je Trump s kreditnih kartic podpornikov kradel denar

Donald Trump Epa
Nekdanja predsedniška kampanja nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa in republikanska stranka bosta morali donatorjem vrniti sredstva, ki sta jih pobrali z zavajanjem. Televizija CNN poroča, da bosta izvršili 530.000 vračil nakazanega denarja v skupni vrednosti več kot 64 milijonov dolarjev.

Donatorji so bili prepričani, da gre za enkratno donacijo, kampanja pa jim je potem še večkrat trgala denar s kreditnih kartic. Ob prvem nakazilu so donatorje sicer v drobnem tisku obvestili, da so privolili v ponavljajoča se plačila.

Potem, ko so se nekateri donatorji začeli pritoževati zaradi naraščanje dolga na kreditnih karticah, so se pritožili in se seznanili z drobnim tiskom.

Gre za sredstva, ki jih je Trump dobival od podpornikov po porazu na volitvah lani novembra, za katere je trdil, da so bile prevara v korist demokrata Josepha Bidna.

Njegovi podporniki so mu verjeli in so mu plačevali denar za nadaljevanje sodnih bojev, ki pa jih je po vrsti izgubljal. Denar je potem ostal v posebnem skladu, iz katerega lahko Trump finančno podpira republikanske politične kandidate in pokriva stroške, povezane s tem, piskrček pa je pristavila tudi republikanska stranka oziroma njen Nacionalni odbor.

 
Komentarjev 7
 • Avatar Syn
  Syn 15:20 06.april 2021.

  Seveda ja. Dajte se malo zresnit no. Samo slišim za CNN pa že vem koliko je ura.

 • Naklonsky 10:31 06.april 2021.

  Drobni tisk. Tudi v naših logih je marsikaj napisano v drobnem tisku.

 • Avatar Leon
  Leon 10:22 06.april 2021.

  Neverjetno: Tako je Trump s kreditnih kartic podpornikov kradel denar.........slovenski zet .