Nevihtno nebo nad Veliko Britanijo

Foto: Žurnal24 Zaradi slabega vremena so odpovedali tudi konjske dirke v Cheltenhamu.
Sever Velike Britanije in Severno Irsko so že drugič v treh dneh zajeli močni vetrovi in nalivi. Neviht se bojijo tudi na Nizozemskem.
Oglej si celoten članek

Zaradi močnih vetrov, ki so pihali s hitrostjo več kot 130 kilometrov na uro, se je na avtocesti na severozahodu države (Wales in Severozahodna Anglija) prevrnilo več tovornjakov. O žrtvah ne poročajo. Zaradi slabega vremena so odpovedali tudi konjske dirke v Cheltenhamu, ki si jih je nameravalo ogledati okoli 55 tisoč ljudi.

Močni vetrovi so zajeli tudi Severno Irsko, okoli 750 domov pa je ostalo brez elektrike. Težave povzroča tudi podrto drevje.

Po napovedih vremenoslovcev se severu Anglije in jugu Škotske obeta tudi sneženje, za severozahod Anglije pa je še vedno v veljavi opozorilo pred poplavami.

Na Nizozemskem so zaradi napovedanih močnih vetrov, ki naj bi pihali več kot 120 kilometrov na uro, odpovedali oziroma preložili več deset letov na amsterdamskem letališču Schipol. Še več letov naj bi odpovedali popoldne, saj naj bi se nevihta celo okrepila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.