Svet
10 ogledov

Nevihtno nebo nad Veliko Britanijo

Zaradi slabega vremena so odpovedali tudi konjske dirke v Cheltenhamu. Žurnal24 main
Sever Velike Britanije in Severno Irsko so že drugič v treh dneh zajeli močni vetrovi in nalivi. Neviht se bojijo tudi na Nizozemskem.

Zaradi močnih vetrov, ki so pihali s hitrostjo več kot 130 kilometrov na uro, se je na avtocesti na severozahodu države (Wales in Severozahodna Anglija) prevrnilo več tovornjakov. O žrtvah ne poročajo. Zaradi slabega vremena so odpovedali tudi konjske dirke v Cheltenhamu, ki si jih je nameravalo ogledati okoli 55 tisoč ljudi.

Močni vetrovi so zajeli tudi Severno Irsko, okoli 750 domov pa je ostalo brez elektrike. Težave povzroča tudi podrto drevje.

Po napovedih vremenoslovcev se severu Anglije in jugu Škotske obeta tudi sneženje, za severozahod Anglije pa je še vedno v veljavi opozorilo pred poplavami.

Na Nizozemskem so zaradi napovedanih močnih vetrov, ki naj bi pihali več kot 120 kilometrov na uro, odpovedali oziroma preložili več deset letov na amsterdamskem letališču Schipol. Še več letov naj bi odpovedali popoldne, saj naj bi se nevihta celo okrepila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.