Nič več Chavez

Foto: Žurnal24 Emigranti iz Venezuele so proti Chavezu protestirali v Miamiu.
Po številnih mestih Latinske Amerike, v ZDA in Evropi, se je protestov proti venezuelskemu predsedniku Hugu Chavezu udeležilo več sto tisoč ljudi.
Oglej si celoten članek

Demonstracije so potekale pod geslom Nič več Chavez. Organizatorji so k udeležbi na protestih pozivali tudi preko družabnih spletnih portalov, kot sta Facebook and Twitter.

Jezni Kolumbijci
Najmnožičnejše proteste so pripravili v sosednji Kolumbiji. Potem ko je Kolumbija ZDA omogočila dostop do osmih vojaških oporišč, je Chavez prekinil vse diplomatske stike s sosedo in prepovedal kakršnokoli trgovanje med državama. Samo v Bogoti se je protestov udeležilo več kot 5 tisoč ljudi. „Svetu želimo pokazati, da odločno nasprotujemo Chavezu,“ je dejal eden od protestnikov.

Nekaj tisoč ljudi, ki so nosili majice z napisi "Nič več Chavez" in "Chavez: Diktator", je preplavilo tudi venezuelsko prestolnico Caracas. Manjši protesti so potekali po drugih prestolnicah Južne Amerike. Pripravili so jih še v New Yorku, Madridu, Parizu, Bruslju, Hamburgu in Torontu.

Chavez podpira Iran
Medtem je Chavez, najtesnejši zaveznik iranskega predsednika Ahmadinedžada v Južni Ameriki, med obiskom v Teheranu podprl iranski jedrski program. "Ni nikakršnega dokaza, da bi Iran izdeloval jedrsko bombo. Kmalu bodo še nas obtožili, da izdelujemo jedrsko bombo,"  je še dejal venezuelski predsednik.
Chavez je v Iran prispel potem, ko je že obiskal Sirijo, Libijo in Alžirijo. Obiskal pa bo še Belorusijo, Rusijo, Turkmenistan in Španijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.