Svet
1 ogledov

Nič več Chavez

Emigranti iz Venezuele so proti Chavezu protestirali v Miamiu. Žurnal24 main
Po številnih mestih Latinske Amerike, v ZDA in Evropi, se je protestov proti venezuelskemu predsedniku Hugu Chavezu udeležilo več sto tisoč ljudi.

Demonstracije so potekale pod geslom Nič več Chavez. Organizatorji so k udeležbi na protestih pozivali tudi preko družabnih spletnih portalov, kot sta Facebook and Twitter.

Jezni Kolumbijci
Najmnožičnejše proteste so pripravili v sosednji Kolumbiji. Potem ko je Kolumbija ZDA omogočila dostop do osmih vojaških oporišč, je Chavez prekinil vse diplomatske stike s sosedo in prepovedal kakršnokoli trgovanje med državama. Samo v Bogoti se je protestov udeležilo več kot 5 tisoč ljudi. „Svetu želimo pokazati, da odločno nasprotujemo Chavezu,“ je dejal eden od protestnikov.

Nekaj tisoč ljudi, ki so nosili majice z napisi "Nič več Chavez" in "Chavez: Diktator", je preplavilo tudi venezuelsko prestolnico Caracas. Manjši protesti so potekali po drugih prestolnicah Južne Amerike. Pripravili so jih še v New Yorku, Madridu, Parizu, Bruslju, Hamburgu in Torontu.

Chavez podpira Iran
Medtem je Chavez, najtesnejši zaveznik iranskega predsednika Ahmadinedžada v Južni Ameriki, med obiskom v Teheranu podprl iranski jedrski program. "Ni nikakršnega dokaza, da bi Iran izdeloval jedrsko bombo. Kmalu bodo še nas obtožili, da izdelujemo jedrsko bombo,"  je še dejal venezuelski predsednik.
Chavez je v Iran prispel potem, ko je že obiskal Sirijo, Libijo in Alžirijo. Obiskal pa bo še Belorusijo, Rusijo, Turkmenistan in Španijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.