Nič več golih zadnjic, slike dojenja niso prepovedane

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Facebook je objavil nova pravila o vsebini, ki jo lahko uporabniki objavijo. Smernice natančno določajo koliko golote je na objavljenih fotografijah še dovoljene, dodali so tudi poglavje o nevarnih organizacijah.
Oglej si celoten članek

V starih pravilih so bila zapisana zelo splošna navodila glede objave golih fotografij, uslužbenci Facebooka so zdaj spisali zelo konkretne smernice. Uporabniki po novem denimo ne smejo objavljati fotografij "povsem golih zadnjic" in slik "ženskih prsi, če so razkrite bradavičke."

Odslej je na Facebooku prepovedana tudi grafična in animirana golota, pa tudi eksplicitni zapisi, v katerih so opisani spolni odnosi.

Je pa v novih pravilih izrecno dovoljeno objavljanje fotografij dojenja in "ženskih prsi na katerih so vidne brazgotine po masektomiji." Tudi slike, kipe in podobne umetnine na katerih so prikazani goli akti, je dovoljeno objavljati.    

Fotografij, ki prikazujejo nasilje, niso prepovedali

Foto: EPA Facebook So pa snovalci novih pravih že naleteli na veliko kritik, ker niso prepovedali objave nasilnih vsebin. Družba pri tej odločitvi koleba – tehtajo namreč med pomembnostjo svobodnega pretoka in delitve informacij ter pritožbami uporabnikov. 

Uporabniki se bodo še vedno lahko pritožili zaradi spornosti določene vsebine, pri Facebooku pa poudarjajo, da ne razvijajo tehnologije, ki bi to zaznala samodejno.

Nova pravila imajo tudi posebno poglavje o kriminalnih aktivnostih, samo poškodbah in zlorabah – uslužbenci poudarjajo, da se bodo potrudili čim več teh vsebin odstraniti z njihovih strani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.