Svet
36 ogledov

Nič več golih zadnjic, slike dojenja niso prepovedane

Facebook Profimedias
Facebook je objavil nova pravila o vsebini, ki jo lahko uporabniki objavijo. Smernice natančno določajo koliko golote je na objavljenih fotografijah še dovoljene, dodali so tudi poglavje o nevarnih organizacijah.

V starih pravilih so bila zapisana zelo splošna navodila glede objave golih fotografij, uslužbenci Facebooka so zdaj spisali zelo konkretne smernice. Uporabniki po novem denimo ne smejo objavljati fotografij "povsem golih zadnjic" in slik "ženskih prsi, če so razkrite bradavičke."

Odslej je na Facebooku prepovedana tudi grafična in animirana golota, pa tudi eksplicitni zapisi, v katerih so opisani spolni odnosi.

Je pa v novih pravilih izrecno dovoljeno objavljanje fotografij dojenja in "ženskih prsi na katerih so vidne brazgotine po masektomiji." Tudi slike, kipe in podobne umetnine na katerih so prikazani goli akti, je dovoljeno objavljati.    

Fotografij, ki prikazujejo nasilje, niso prepovedali

Facebook | Avtor: EPA EPA
So pa snovalci novih pravih že naleteli na veliko kritik, ker niso prepovedali objave nasilnih vsebin. Družba pri tej odločitvi koleba – tehtajo namreč med pomembnostjo svobodnega pretoka in delitve informacij ter pritožbami uporabnikov. 

Uporabniki se bodo še vedno lahko pritožili zaradi spornosti določene vsebine, pri Facebooku pa poudarjajo, da ne razvijajo tehnologije, ki bi to zaznala samodejno.

Nova pravila imajo tudi posebno poglavje o kriminalnih aktivnostih, samo poškodbah in zlorabah – uslužbenci poudarjajo, da se bodo potrudili čim več teh vsebin odstraniti z njihovih strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.