Nič več obračanja USB-kabla

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Razvijalci USB-kablov so sporočili, da bo nova različica olajšala priklop.
Oglej si celoten članek

To pomeni konec obračanja vtičnika in iskanje pravega položaja. Vtičnik bo reverzibilen, prvi iz nove generacije naj bi bili na trgu do leta 2016, poroča BBC.

Prve USB-je so začeli prodajati sredi 90-ih let, vse do zdaj jih na določeno napravo lahko priklopite obrnjene na točno določen način. Z novim dizajnom bodo tudi izničili tudi eno od prednosti Appla.

Manjši in hitrejši

Nova verzija USB v primerjavi z verzijo 3.0 bo poleg reverzibilnosti  tudi manjša – približno takih dimenzij kot mikro USB oblika, ki je sedaj v uporabi pri telefonih in tablicah. Prenos podatkov bodo pospešili do 10 Gbps, kar je dvakrat toliko kot sedaj. Omogočal bo tudi polnjenje naprav in nadaljnje nadgradnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 22:24 5. December 2013.

    a mam lahk 1 mesc komp s 3.0, sploh ga še probal nism, pa že grozijo z novim! halt banditen, …

  • 22:14 5. December 2013.

    Kako ga prepoznati (USB3.0)? Na novejših prenosnikih in namiznih računalnikih je USB vhod MODRE barve....

  • 22:12 5. December 2013.

    Protonček, si me prehitel, ravno sem hotu skritizerat avtorja članka, če še ni slušu za USB 3.0.... Mislim, kako lahko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.