Svet
81 ogledov

Nič več obračanja USB-kabla

USB kabel Shutterstock
Razvijalci USB-kablov so sporočili, da bo nova različica olajšala priklop.

To pomeni konec obračanja vtičnika in iskanje pravega položaja. Vtičnik bo reverzibilen, prvi iz nove generacije naj bi bili na trgu do leta 2016, poroča BBC.

Prve USB-je so začeli prodajati sredi 90-ih let, vse do zdaj jih na določeno napravo lahko priklopite obrnjene na točno določen način. Z novim dizajnom bodo tudi izničili tudi eno od prednosti Appla.

Manjši in hitrejši

Nova verzija USB v primerjavi z verzijo 3.0 bo poleg reverzibilnosti  tudi manjša – približno takih dimenzij kot mikro USB oblika, ki je sedaj v uporabi pri telefonih in tablicah. Prenos podatkov bodo pospešili do 10 Gbps, kar je dvakrat toliko kot sedaj. Omogočal bo tudi polnjenje naprav in nadaljnje nadgradnje.

Komentarjev 4
  • dostvasmam 22:24 05.december 2013.

    a mam lahk 1 mesc komp s 3.0, sploh ga še probal nism, pa že grozijo z novim! halt banditen, pustite me da uživam v moderni tehniki :)

  • mkmorfius 22:14 05.december 2013.

    Kako ga prepoznati (USB3.0)? Na novejših prenosnikih in namiznih računalnikih je USB vhod MODRE barve....

  • mkmorfius 22:12 05.december 2013.

    Protonček, si me prehitel, ravno sem hotu skritizerat avtorja članka, če še ni slušu za USB 3.0.... Mislim, kako lahko sploh kaj objaviš, ne da bi prej preveril? Kot da bi v matematičnem učbeniku pisalo da je 1+1=2,5 ali kaj podobnega...