Nič več v hišnem priporu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Dominiqu Strauss-Kahnu so odpravili hišni pripor in vrnili vplačano varščino.
Oglej si celoten članek

Stvari so se začele obračati v prid nekdanjega direktorja Mednarodnega denarnega sklada. Na današnji obravnavi mu je sodišče odpravilo hišni pripor, prav tako mu bodo vrnili vplačano varščino v višini šest milijonov dolarjev.

V še večji plus pa so Strauss-Kahnu zadnje ugotovitve preiskovalcev, ki kažejo, da ima sobarica, ki ga je obtožila spolnega napada, resne težave s kredibilnostjo.

Čeprav ni dvoma, da sta imela nekdanji predsednik Mednarodnega denarnega sklada Dominiqe Strauss-Kahn in sobarica v newyorškem hotelu spolne odnose, pa je domnevna žrtev preiskovalcem večkrat lagala, poroča New York Times (NYT).

Dan po prijetju Strauss-Kahna naj bi sobarica o koristih nadaljevanja pregona proti nekdanjemu predsedniku govorila z moškim, ki prestaja zaporno kazen. Pogovor je po pisanju NYT posnet.

Povezave s podzemljem, laži in skrivni telefoni

Moški, ki je bil zaprt zaradi posedovanja 180 kilogramov marihuane, je eden od množice ljudi, ki so na račun sobarice v zadnjih letih skupno nakazali okoli 70 tisoč evrov.

Dvaintridesetletnica, po rodu iz Gvineje, naj bi bila tako povezana z ljudmi iz kriminalnega podzemlja, vključenimi v preprodajo drog in pranje denarja.

Nekonsistentnosti je tožilstvo odkrilo tudi pri njeni prošnji za azil. Preiskovalcem je namreč povedala, da je v njeni prošnji zapisano, da je že bila posiljena, česar pa v prošnji v resnici ni bilo.

Tožilstvo "ima pri vodenju procesa težave"

Poleg tega je 32-letnica za stroške telefona mesečno petim mobilnim ponudnikom plačevala po več sto evrov, čeprav je preiskovalcem povedala, da ima le en mobilni telefon.

Obramba Strauss-Kahna je že kmalu po prijetju napovedala, da se bodo v primeru osredotočili predvsem na kredibilnost priče. Vseeno je do navedenih odkritij prišlo tožilstvo, ki bo sodišču po pisanju NYT kmalu sporočilo, da se pri vodenju primera pojavljajo težave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:21 1. Julij 2011.

    Po moje mu je namestil mali Napoleončič,ker se je zbal za prestol na naseldnjih volitvah!!

  • 20:14 1. Julij 2011.

    Kaj imate to za ene novinarje, ki niti slovensko ne znajo. Example: "da ima sobarica obtožila spolnega napada". Kakšna sramota …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.