Svet
17 ogledov

Nič več v hišnem priporu

Strauss-Kahn je osumljen spolnega napada na sobarico v enem izmed newyorških hot Žurnal24 main
Dominiqu Strauss-Kahnu so odpravili hišni pripor in vrnili vplačano varščino.

Stvari so se začele obračati v prid nekdanjega direktorja Mednarodnega denarnega sklada. Na današnji obravnavi mu je sodišče odpravilo hišni pripor, prav tako mu bodo vrnili vplačano varščino v višini šest milijonov dolarjev.

V še večji plus pa so Strauss-Kahnu zadnje ugotovitve preiskovalcev, ki kažejo, da ima sobarica, ki ga je obtožila spolnega napada, resne težave s kredibilnostjo.

Čeprav ni dvoma, da sta imela nekdanji predsednik Mednarodnega denarnega sklada Dominiqe Strauss-Kahn in sobarica v newyorškem hotelu spolne odnose, pa je domnevna žrtev preiskovalcem večkrat lagala, poroča New York Times (NYT).

Dan po prijetju Strauss-Kahna naj bi sobarica o koristih nadaljevanja pregona proti nekdanjemu predsedniku govorila z moškim, ki prestaja zaporno kazen. Pogovor je po pisanju NYT posnet.

Povezave s podzemljem, laži in skrivni telefoni

Moški, ki je bil zaprt zaradi posedovanja 180 kilogramov marihuane, je eden od množice ljudi, ki so na račun sobarice v zadnjih letih skupno nakazali okoli 70 tisoč evrov.

Dvaintridesetletnica, po rodu iz Gvineje, naj bi bila tako povezana z ljudmi iz kriminalnega podzemlja, vključenimi v preprodajo drog in pranje denarja.

Nekonsistentnosti je tožilstvo odkrilo tudi pri njeni prošnji za azil. Preiskovalcem je namreč povedala, da je v njeni prošnji zapisano, da je že bila posiljena, česar pa v prošnji v resnici ni bilo.

Tožilstvo "ima pri vodenju procesa težave"

Poleg tega je 32-letnica za stroške telefona mesečno petim mobilnim ponudnikom plačevala po več sto evrov, čeprav je preiskovalcem povedala, da ima le en mobilni telefon.

Obramba Strauss-Kahna je že kmalu po prijetju napovedala, da se bodo v primeru osredotočili predvsem na kredibilnost priče. Vseeno je do navedenih odkritij prišlo tožilstvo, ki bo sodišču po pisanju NYT kmalu sporočilo, da se pri vodenju primera pojavljajo težave.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 22:21 01.julij 2011.

    Po moje mu je namestil mali Napoleončič,ker se je zbal za prestol na naseldnjih volitvah!!

  • iskrena 20:14 01.julij 2011.

    Kaj imate to za ene novinarje, ki niti slovensko ne znajo. Example: "da ima sobarica obtožila spolnega napada". Kakšna sramota za slovenski jezik.