Nigerija: bombe ubijale v krščanskih cerkvah

Foto: Reuters Napad v Nigeriji Foto: EPA Napad v Nigeriji Foto: EPA Napad v Nigeriji Foto: Reuters Napad v Nigeriji
Po dveh eksplozijah v cerkvah, v katerih je življenje izgubilo najmanj 32 ljudi, so Nigerijo na božični dan pretresli še trije bombni napadi v mestih Damaturu in Gadaka.
Oglej si celoten članek

Odgovornost za napade je prevzela islamistična skupina Boko Haram, ki je napovedala nove tovrstne napade v prihodnjih dneh.

"Ena bomba je eksplodirala na pomembnem krožišču, druga pa na uradu (tajne) policije," je povedal eden izmed prebivalcev mesta Damaturu, ki se nahaja na severovzhodu Nigerije. Prebivalci domnevajo, da je šlo za samomorilski napad.

Iz mesta Gadaka, ki prav tako leži na severovzhodu države, poročajo o napadu na cerkev, v kateri so verniki praznovali božič. "Verniki so zbežali, vendar so napadalci zažgali njihove avtomobile. Nihče ni bil ranjen in cerkev je ostala nepoškodovana," je dejal prebivalec Gadake.

Napovedujejo nove napade

V jutranjih urah sta v cerkvi v kraju Madala v bližini nigerijske prestolnice Abuja in v bližini cerkve v mestu Jos v osrednjem delu države odjeknili eksploziji, v kateri je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 32 ljudi.

Odgovornost za napade je prevzela islamistična skupina Boko Haram. "Odgovorni smo za vse napade v zadnjih dneh, vključno z današnjo eksplozijo v cerkvi v Madali," je dejal pripadnik skupine Abul Kaka. "Z napadi po severu države bomo nadaljevali tudi v naslednjih dneh," je še dodal Kaka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.