Svet
14 ogledov

Nigerija: bombe ubijale v krščanskih cerkvah

Napad v Nigeriji
1/4
EPA
Po dveh eksplozijah v cerkvah, v katerih je življenje izgubilo najmanj 32 ljudi, so Nigerijo na božični dan pretresli še trije bombni napadi v mestih Damaturu in Gadaka.

Odgovornost za napade je prevzela islamistična skupina Boko Haram, ki je napovedala nove tovrstne napade v prihodnjih dneh.

"Ena bomba je eksplodirala na pomembnem krožišču, druga pa na uradu (tajne) policije," je povedal eden izmed prebivalcev mesta Damaturu, ki se nahaja na severovzhodu Nigerije. Prebivalci domnevajo, da je šlo za samomorilski napad.

Iz mesta Gadaka, ki prav tako leži na severovzhodu države, poročajo o napadu na cerkev, v kateri so verniki praznovali božič. "Verniki so zbežali, vendar so napadalci zažgali njihove avtomobile. Nihče ni bil ranjen in cerkev je ostala nepoškodovana," je dejal prebivalec Gadake.

Napovedujejo nove napade

V jutranjih urah sta v cerkvi v kraju Madala v bližini nigerijske prestolnice Abuja in v bližini cerkve v mestu Jos v osrednjem delu države odjeknili eksploziji, v kateri je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 32 ljudi.

Odgovornost za napade je prevzela islamistična skupina Boko Haram. "Odgovorni smo za vse napade v zadnjih dneh, vključno z današnjo eksplozijo v cerkvi v Madali," je dejal pripadnik skupine Abul Kaka. "Z napadi po severu države bomo nadaljevali tudi v naslednjih dneh," je še dodal Kaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.