Nizozemec bi znižal svojo starost zaradi zmenkov

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
S spremembo bi si na družabnem omrežju Tinder povečal možnosti za zmenke.
Oglej si celoten članek

"Živimo v času, ko lahko spremeniš svoje ime in spol. Zakaj se potem ne morem odločiti o svoji starosti?" je povedal upokojenec Emile Ratelband. Trdi, da se počuti diskriminiranega zaradi svoje starosti, ta pa vpliva tudi na njegove zaposlitvene možnosti in uspešnost na Tinderju.

Foto: Profimedia tinder

"Pri 69 letih se spopadam z omejitvami. Če bi bil star 49, pa bi lahko kupil novo hišo, vozil drugačen avtomobil in več delal," je povedal po poročanju britanskega BBC. Pripravljen se je tudi odpovedati pokojnini in znova začeti delati.

"Če na Tinderju rečem, da sem star 69 let, ne dobim odgovora. Če bi bil star 49 in z obrazom, ki ga imam, pa bi bil v boljšem položaju," je dodal 11. marca 1949 rojeni motivacijski govornik. Ratelband je dejal še, da ima po besedah njegovih zdravnikov telo 45-letnika, opisal pa se je kot "mladi bog".

Sodišče v mestu Arnhem na vzhodu države naj bi v tem primeru odločilo v štirih tednih. Sodišče naj bi sicer menilo, da ni pravnega mehanizma, ki bi omogočal spremembo rojstnega datuma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.