Svet
229 ogledov

Nizozemec bi znižal svojo starost zaradi zmenkov

zmenek par Profimedias
S spremembo bi si na družabnem omrežju Tinder povečal možnosti za zmenke.

"Živimo v času, ko lahko spremeniš svoje ime in spol. Zakaj se potem ne morem odločiti o svoji starosti?" je povedal upokojenec Emile Ratelband. Trdi, da se počuti diskriminiranega zaradi svoje starosti, ta pa vpliva tudi na njegove zaposlitvene možnosti in uspešnost na Tinderju.

tinder | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pri 69 letih se spopadam z omejitvami. Če bi bil star 49, pa bi lahko kupil novo hišo, vozil drugačen avtomobil in več delal," je povedal po poročanju britanskega BBC. Pripravljen se je tudi odpovedati pokojnini in znova začeti delati.

"Če na Tinderju rečem, da sem star 69 let, ne dobim odgovora. Če bi bil star 49 in z obrazom, ki ga imam, pa bi bil v boljšem položaju," je dodal 11. marca 1949 rojeni motivacijski govornik. Ratelband je dejal še, da ima po besedah njegovih zdravnikov telo 45-letnika, opisal pa se je kot "mladi bog".

Sodišče v mestu Arnhem na vzhodu države naj bi v tem primeru odločilo v štirih tednih. Sodišče naj bi sicer menilo, da ni pravnega mehanizma, ki bi omogočal spremembo rojstnega datuma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice