Njen avto dobesedno dvignilo, 27-letnica podlegla poškodbam

Foto: Epa
Foto: Epa
Tornado je vozilo dobesedno dvignil s tal.
Oglej si celoten članek

Nevarni vrtinec, ki je rušil vse pred seboj v bližini Rima, je med drugim s tal dvignil avtomobil Smart, v katerem je bila v tistem trenutku 27-letna voznica. Tornado je vozilo zabrisal na tla, voznica je na mestu nesreče umrla.

Do tragedije je prišlo v mestu Fiumicini. Po prvih dognanjih policijske preiskave je voznico okrog dveh ponoči v njenem vozilu ujela močna nevihta; na območju se je razvil tornado, ki je rušil vse pred seboj. Kot piše Roma Today voznica ni mogla storiti ničesar, da bi se rešila.

"Območje, na katerem je divjal tornado, izgleda kot prizorišče vojne," je povedal župan Estrino Montino. Dodal je, da je ogromno hiš ostalo brez streh, pravo razdejanje imajo ljudje na svojih vrtovih, mestih parkih, poškodovani ali povsem uničeni so številni avtomobili.

Foto: Epa Neurje v Italiji

Tri smrtne žrtve v Italiji, težave tudi v Avstriji in na Hrvaškem

V Italiji so skupno neurja zahtevala tri smrtne žrtve. V Toskani je neurje povzročilo gmotno škodo in poplave. Najhuje je bilo v pokrajini Arezzo, od koder poročajo o moškemu, ki je umrl zaradi zemeljskega plazu. V bližini Bolzana na Južnem Tirolskem je med ekstremnim gorskim tekom strela udarila v 45-letno Norvežanko, ki je kasneje umrla za posledicami poškodb, je poročala STA.

Huda neurja so se v soboto zvečer razbesnela tudi na avstrijskem Štajerskem in Tirolskem. S Tirolske so poročali o številnih poplavah in zemeljskih plazovih. Na avstrijskem Štajerskem je odkrivalo strehe. Gasilci so morali posredovati več kot stokrat. Na strehah številnih hiš je nastala velika gmotna škoda, hkrati jih morajo čim prej popraviti, saj so za nedeljo napovedane nove nevihte. S Tirolske poročajo tudi o številnih porušenih drevesih.

Še naprej deževno? Vreme: Tako bo prvi teden avgusta

Neurje ni prizaneslo Hrvaški, kjer so ponekod težave povzročali tudi ognjeni zublji. V zaledju Šibenika je požar izbruhnil v soboto popoldne. Z ognjenimi zublji se je borilo približno 200 gasilcev. Po šestih urah gašenja so se jim pridružila letala za gašenje požarov. Požar v nedeljo še ni bil pogašen, a so ga imeli pod nadzorom. Kot še navaja STA, gre za enega največjih požarov v letošnjem poletju na Hrvaškem.

xxx

Hrvaško je poleg tega v nedeljo zajelo neurje. Na otoku Krku so se pojavile tri vodne trombe. Dež in silovit veter sta zajela Zagreb, je na spletni strani poročal hrvaški Večernji list. Neurje je Istro in Kvarner doseglo že v soboto, za nedeljo pa so za Istro, Kvarner in Primorje izdali rdeče opozorilo. Oranžno opozorilo zaradi neurja so izdali za območje Karlovca, Splita, Dubrovnika, Gospića, Reke in Knina.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.