Nobelov nagrajenec svetuje: kuhajte testenine z ugasnjenim štedilnikom!

Foto: Epa Giorgio Parisi.
Foto: Epa Giorgio Parisi.
Nasvet vrhunskega znanstvenika vam lahko prihrani nekaj evrov. Višina prihranka je odvisna od stopnje vaše ljubezni do testenin.
Oglej si celoten članek

Nobelov nagrajenec, italijanski fizik Giorgio Parisi je v Italiji sprožil burno razpravo s predlogom ljudem, naj testenine skuhajo ob ugasnjenem štedilniku, da bi tako sredi krize vse višjih življenjskih stroškov prihranili energijo in denar.

Parisi je v zapisu na Facebooku predlagal, naj ljudje ugasnejo štedilnik, ko voda s testeninami zavre, nato pa naj pustijo posodo dobro pokrito, dokler se testenine ne skuhajo.

Foto: PrtSc kuhanje testenin

Številni ljubitelji testenin so na družbenih medijih izražali dvom v njegov predlog, znan kemik Dario Bressanini pa je potrdil, da sistem deluje. "To ni nekaj novega," je za italijansko agencijo Ansa dejal Bressanini, čigar posnetke na prav to temo si je ogledalo že več kot milijon ljudi.

"Že 200 let vemo, da ni vrela voda, njeno vrenje tisto, kar opravi kuhanje, temveč temperatura vode, ki nato toploto prenaša na testenine, riž ali jajce," je dejal. Obenem pa je priznal, da so številni zbegani, ker so ljudje navajeni kuhati testenine v vodi, ki vre, pogosto pa pri tem ne uporabljajo niti pokrovke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 17:05 6. September 2022.

    In jest je treba iz praznega krožnika!

  • 15:03 6. September 2022.

    ja eni so pa še čist pozabil na ekonom lonec.

  • 14:34 6. September 2022.

    tole pretiravanje z varčevanjem bo počasi preseglo vse meje ... ne reč, da so rezerve in da se da še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.