Svet
2307 ogledov

Nobelov nagrajenec svetuje: kuhajte testenine z ugasnjenim štedilnikom!

Giorgio Parisi Nobelova nagrada Epa Giorgio Parisi.
Nasvet vrhunskega znanstvenika vam lahko prihrani nekaj evrov. Višina prihranka je odvisna od stopnje vaše ljubezni do testenin.

Nobelov nagrajenec, italijanski fizik Giorgio Parisi je v Italiji sprožil burno razpravo s predlogom ljudem, naj testenine skuhajo ob ugasnjenem štedilniku, da bi tako sredi krize vse višjih življenjskih stroškov prihranili energijo in denar.

Parisi je v zapisu na Facebooku predlagal, naj ljudje ugasnejo štedilnik, ko voda s testeninami zavre, nato pa naj pustijo posodo dobro pokrito, dokler se testenine ne skuhajo.

kuhanje testenin | Avtor: PrtSc PrtSc

Številni ljubitelji testenin so na družbenih medijih izražali dvom v njegov predlog, znan kemik Dario Bressanini pa je potrdil, da sistem deluje. "To ni nekaj novega," je za italijansko agencijo Ansa dejal Bressanini, čigar posnetke na prav to temo si je ogledalo že več kot milijon ljudi.

"Že 200 let vemo, da ni vrela voda, njeno vrenje tisto, kar opravi kuhanje, temveč temperatura vode, ki nato toploto prenaša na testenine, riž ali jajce," je dejal. Obenem pa je priznal, da so številni zbegani, ker so ljudje navajeni kuhati testenine v vodi, ki vre, pogosto pa pri tem ne uporabljajo niti pokrovke.

Komentarjev 9
  • jakec42 17:05 06.september 2022.

    In jest je treba iz praznega krožnika!

  • rd2dmk2 15:03 06.september 2022.

    ja eni so pa še čist pozabil na ekonom lonec.

  • lojs 14:34 06.september 2022.

    tole pretiravanje z varčevanjem bo počasi preseglo vse meje ... ne reč, da so rezerve in da se da še "stisnit", ne gre pa to v nedogled ... nojboljše, da se pozimi nehamo ogrevat, da nehamo jest in živimo samo še od prane