Slovenija
1866 ogledov

Kupujete "kurilca"? Minister: Svetoval bi, da počakate

kurilno olje Profimedia
Mnoge prebivalce Slovenije pred prihajajočo zimo skrbijo podražitve na trgu kurilnega olja. Kupiti zdaj ali počakati, se najbrž sprašuje večina tistih, ki domove ogrevajo na kurilno olje. In kaj svetuje minister za infrastrukturo Bojan Kumer? "Počakajte z nakupom!"

Čeprav uradne potrditve še ni, pa je vse bolj jasno, da bo vlada v prihodnjih tednih regulirala tudi cene kurilnega olja. Zato – tako na danšnji novinarski konferenci minister za infrastrukturo – bi z nakupom veljalo počakati še nekaj časa, saj se utegnejo stroški znižati. "Vse več analiz kaže, da bo treba poseči tudi na trg, ki ne deluje, in to je na trg ekstra lahkega kurilnega olja. Tako da ja, delamo simulacije, izračune, tu ne gre za odločitev "da ali ne", pač pa samo še, kako. Upamo in želimo si, da bi ta ukrep bil čimprej sprejet," je poudaril Kumer.

Cena kurilnega olja pri največji slovenski energetski družbi Petrolu od 30. avgusta znaša že astronomskega 1,546 evra. 

"Tudi s trga dobivamo podatke, da bo treba poseči na ta trg. Obstajata dve možnosti: trda in mehka regulacija. Se pa nagibamo k temu, da bi posegli po mehki regulaciji," je še dodal Kumer. Kaj to pomeni v praksu? "Model regulacije ne bo trd, šel bo tako, kot imamo trenutno pri naftnih derivatih," je pred dnevi povedla v oddaju 24UR Zvečer.

Bojan Kumer | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Komentarjev 1
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 15:14 01.september 2022.

    Počakajte do februarja mogoče bo takrat cenejše! Do februarja pa se lahko grejete z plesom saj vam igra Svoboda katero ste nam izvolili!!