Noč preživel pri -20 stopinjah Celzija

Foto: EPA
Foto: EPA
Reševanje v avstrijskih Alpah. 35-letnega poškodovanega smučarja je v slabem in izrazito hladnem vremenu reševalo 60 reševalcev.
Oglej si celoten članek

V avstrijskih Alpah je ta konec tedna potekala velika reševalna akcija 35-letnega francoskega smučarja, ki se je odpravil na turno smuko in se hudo poškodoval. Smučarja, ki je za pomoč zaprosil prek mobilnega telefona, je iskalo kar 60 reševalcev, v pomoč so jim bili tudi štirje helikopterji. 

Reševalno akcijo je močno oteževala slaba vidljivost, reševalci pa ga pred nočjo niso našli. Noč je preživel sam, pri -20 stopinj Celzija.

Zjutraj se je zjasnilo, reševalci so ga našli in ga prepeljali v bolnišnico. Kot poročajo avstrijski mediji je njegovo stanje stabilno. Podrobnosti, kako se je znašel in uspel preživeti v tako ekstremnih pogojih, še niso znane.

V naših planinah ta konec tedna gorski reševalci niso imeli dela. Planinska dejavnost se sicer v zimskem času ne zaključi, precej planinskih koč ostaja odprtih tudi v tem obdobju. Med 164 oskrbovanimi kočami jih je v zimskih mesecih odprtih 121, večinoma nižje ležečih in lažje dostopnih, nekaj pa tudi v visokogorju. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.