Nov krvavi rekord v Siriji

Foto: EPA
Foto: EPA
V Siriji je v sredo v spopadih umrlo prek 300 ljudi, tako da je to najbolj krvav dan od začetka upora proti režimu predsednika Bašarja al Asada marca lani. Od skupaj prek 300 žrtev je bilo 199 civilistov.
Oglej si celoten članek

Kot so pojasnili v Sirskem observatoriju za človekove pravice, so v to številko vštete le žrtve, katerih imena so bila dokumentirana, če bi šteli še neidentificirana trupla, pa bi bilo žrtev še precej več. V nasilju v Siriji je sicer v poldrugem letu umrlo že več kot 30 tisoč ljudi.

Visoki komisariat ZN za begunce v Ženevi je danes opozoril, da bi utegnilo skupno število sirskih beguncev v sosednjih državah do konca leta s sedanjih 300 tisoč narasti na 700 tisoč, razmere pa še otežuje bližajoča se zima. Ob tem organizacije, ki skrbijo za pomoč beguncem, opozarjajo na pomanjkanje sredstev. Trenutno je za delovanje do konca leta na voljo manj kot tretjina potrebne vsote, le 141 milijonov dolarjev namesto potrebnih skoraj 500 milijonov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:39 28. September 2012.

    Tudi filmski igralci in ostali miljonarji podpirajo morijo v Libiji. <br />Pojdite gledat ne na You tube, tam so pričeli …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.