Svet
18 ogledov

Nov krvavi rekord v Siriji

Sirija EPA
V Siriji je v sredo v spopadih umrlo prek 300 ljudi, tako da je to najbolj krvav dan od začetka upora proti režimu predsednika Bašarja al Asada marca lani. Od skupaj prek 300 žrtev je bilo 199 civilistov.

Kot so pojasnili v Sirskem observatoriju za človekove pravice, so v to številko vštete le žrtve, katerih imena so bila dokumentirana, če bi šteli še neidentificirana trupla, pa bi bilo žrtev še precej več. V nasilju v Siriji je sicer v poldrugem letu umrlo že več kot 30 tisoč ljudi.

Visoki komisariat ZN za begunce v Ženevi je danes opozoril, da bi utegnilo skupno število sirskih beguncev v sosednjih državah do konca leta s sedanjih 300 tisoč narasti na 700 tisoč, razmere pa še otežuje bližajoča se zima. Ob tem organizacije, ki skrbijo za pomoč beguncem, opozarjajo na pomanjkanje sredstev. Trenutno je za delovanje do konca leta na voljo manj kot tretjina potrebne vsote, le 141 milijonov dolarjev namesto potrebnih skoraj 500 milijonov.

Komentarjev 1
  • Trsten 13:39 28.september 2012.

    Tudi filmski igralci in ostali miljonarji podpirajo morijo v Libiji. Pojdite gledat ne na You tube, tam so pričeli z zamračitvijo nekaterih vsebin.Na Vimeo straneh še najdeš pravilne info.