Nov udarec Anonymousa

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Aktivisti skupine Anonymous naj bi vdrli v eno večjih ameriških podjetij, ukradli na tisoče gesel, dobili vpogled v elektronska sporočila ter podrobnosti o kreditnih karticah.
Oglej si celoten članek

Člani skupine Anonymous trdijo, da so pridobili gesla in podatke od elektronske pošte ter kreditnih kartic podjetja Stratfor. Slavni hekerji so dejali, da podvig ni bil zahteven – podatki naj namreč sploh ne bi bili zaščiteni.

Neimenovan član Anonymousa pa je na splet posredoval sporočilo, da so denar (šlo naj bi za več kot milijon dolarjev) podarili v dobrodelne namene. Stratfor odgovarja, da so prišli le do seznama nekaj članov, ki so uporabljali storitve podjetja, poroča BBC. S podjetjem sicer sodelujejo denimo obrambno ministrstvo, organi pregona ter mediji. Stratfor je po incidentu objavil še, da bo za nekaj časa blokirali uporabo elektronskih sporočil ter spleta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.