Svet
14 ogledov

Nov udarec Anonymousa

Maska, ki je postala simbol Anonymous. Reuters
Aktivisti skupine Anonymous naj bi vdrli v eno večjih ameriških podjetij, ukradli na tisoče gesel, dobili vpogled v elektronska sporočila ter podrobnosti o kreditnih karticah.

Člani skupine Anonymous trdijo, da so pridobili gesla in podatke od elektronske pošte ter kreditnih kartic podjetja Stratfor. Slavni hekerji so dejali, da podvig ni bil zahteven – podatki naj namreč sploh ne bi bili zaščiteni.

Neimenovan član Anonymousa pa je na splet posredoval sporočilo, da so denar (šlo naj bi za več kot milijon dolarjev) podarili v dobrodelne namene. Stratfor odgovarja, da so prišli le do seznama nekaj članov, ki so uporabljali storitve podjetja, poroča BBC. S podjetjem sicer sodelujejo denimo obrambno ministrstvo, organi pregona ter mediji. Stratfor je po incidentu objavil še, da bo za nekaj časa blokirali uporabo elektronskih sporočil ter spleta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.