Nova epidemija v ZDA?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V ZDA se je zaradi okuženega steroida v zadnjih dneh z glivičnim meningitisom okužilo 205 ljudi. Infekcija je doslej zahtevala 15 smrtnih žrtev.
Oglej si celoten članek

Izbruh okužbe je prizadel 14 ameriških zveznih držav, je v nedeljo sporočil ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni. Razmere so najhujše v državi Tennessee, kjer so zabeležili 53 primerov okužb, vključno s šestimi smrtnimi izidi.

Tennesseeju sledita Michigan z 41 primeri okužbe in Virginia s 34 zabeleženimi primeri. Okužbe so zabeležili tudi na Floridi, v Illinoisu, Indiani, Marylandu, New Jerseyju, Severni Karolini in Teksasu.

Okužen steroid iz lekarniškega centra v Massachusettsu bi sicer lahko prejelo skoraj 14.000 ljudi v 23 zveznih državah. Center je po izbruhu okužbe prekinil celotno dejavnost, njegove izdelke pa so prenehali uporabljati. Steroid ponavadi vbrizgajo v hrbtenico, namenjen pa je lajšanju bolečin v hrbtu.

Ponavadi se simptomi meningitisa pojavijo od enega do štirih tednov po okužbi. V nekaterih primerih pa so simptomi vidni šele več mesecev kasneje, so pojasnili predstavniki zdravstvenih oblasti.

Bolezen, ki povzroči vnetje membran, ki ščitijo možgane in hrbtenjačo, zahteva dolgotrajno oskrbo v bolnišnici in intravenozna protiglivična zdravila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:05 15. Oktober 2012.

    Vaš komentar smo izbrisali, ker ni bil v skladu s Kodeksom komentiranja. Uredništvo zurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.