Nova provokacija po sestrelitvi ruskega letala

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Do provokacije, ki jo Turki očitajo Rusiji, je prišlo v soboto, ko je rusko vojno plovilo Cezar Kurnikov prešlo skozi Bosporski kanal, najverjetneje proti sirskim vodam.
Oglej si celoten članek

Turčija Rusiji očita novo provokacijo; na palubi vojnega plovila, ki je prehajalo ožino Bospor v Istanbulu, je fotografiran ruski mornar z raketnim sestavom zemlja-zrak na ramenih.

Razkazovanje raketnega sestava ali nečesa podobnega s strani ruskega mornarja je zagotovo provokacija,” je danes izpostavil turški zunanji minister Mavlut Cavusoglu za portal Hurriyet, povzemajo ga številni tuji mediji. “Če bomo tudi v bodoče opazili kakšno podobno provokacijo, bomo nanjo zagotovo odgovorili,” je Rusom še zagrozil turški zunanji minister.

Turki sicer tako Rusiji kot vsem drugim državam v času miru dovoljujejo plutje skozi Bosporsko ožino; gre za sporazum, ki velja  že od prve svetovne vojne naprej.

Odkar je Turčija sestrelila rusko vojno letalo Su-24 so odnosi med državama še naprej izredno napeti. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 06:55 8. December 2015.

    Ker vojak nima zaščitnih očal na sebi , tole ni bilo , če že ni fotomontaža , operativno. S takimi …

  • 06:50 8. December 2015.

    Rusi lahko to odpreti !

  • 21:39 7. December 2015.

    Kaj pa je to za ena slika??? So ruski mornarji po novem oblečeni v krila ali kaj? Meni se zdi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.