Svet
25 ogledov

Nova provokacija po sestrelitvi ruskega letala

Raketomet na ruski ladji Reševalni pas/Twitter
Do provokacije, ki jo Turki očitajo Rusiji, je prišlo v soboto, ko je rusko vojno plovilo Cezar Kurnikov prešlo skozi Bosporski kanal, najverjetneje proti sirskim vodam.

Turčija Rusiji očita novo provokacijo; na palubi vojnega plovila, ki je prehajalo ožino Bospor v Istanbulu, je fotografiran ruski mornar z raketnim sestavom zemlja-zrak na ramenih.

Razkazovanje raketnega sestava ali nečesa podobnega s strani ruskega mornarja je zagotovo provokacija,” je danes izpostavil turški zunanji minister Mavlut Cavusoglu za portal Hurriyet, povzemajo ga številni tuji mediji. “Če bomo tudi v bodoče opazili kakšno podobno provokacijo, bomo nanjo zagotovo odgovorili,” je Rusom še zagrozil turški zunanji minister.

Turki sicer tako Rusiji kot vsem drugim državam v času miru dovoljujejo plutje skozi Bosporsko ožino; gre za sporazum, ki velja  že od prve svetovne vojne naprej.

Odkar je Turčija sestrelila rusko vojno letalo Su-24 so odnosi med državama še naprej izredno napeti. 

Komentarjev 6
  • Žurnalček 06:55 08.december 2015.

    Ker vojak nima zaščitnih očal na sebi , tole ni bilo , če že ni fotomontaža , operativno. S takimi rori so se pr men igrali otroci . Prazna lansirna cev , nevarna kot vsaka druga vodovodna cev, al pa kanalizacijska .

  • Žurnalček 06:50 08.december 2015.

    Rusi lahko to odpreti !

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 21:39 07.december 2015.

    Kaj pa je to za ena slika??? So ruski mornarji po novem oblečeni v krila ali kaj? Meni se zdi ta oblečen, kot nek Arabec ne pa rus.