Nova reforma: otroci v šolo s tremi leti

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Namen reforme je zmanjšati neenakost v izobrazbi.
Oglej si celoten članek

Francoski predsednik Emmanuel Macron je napovedal reformo šolskega sistema. Predvideno je znižanje starostne meje za vstop v šolo na tri leta. 

Sprememba bo vplivala na majhen odstotek otrok, piše BBC, saj večina francoskih družin otroke vključi v izobraževalni sistem z dopolnjenimi tremi leti. Macron napoveduje, da bo sprememba zmanjšala neenakost med otroki. Starši iz revnejših območij namreč otrok ne pošiljajo v šolo tako zgodaj. 

Novost bo začela veljati prihodnje leto. Macron je prepričan, da bodo s tem popravili nesprejemljive razlike. Prepričan je, da je to pomemben mejnik za francosko šolstvo. 

Kdaj gredo v šolo drugje? 

V Sloveniji, tako kot v še 21 evropskih državah, otroci vstopajo v šolo s šestimi leti. Na Severnem Irskem gredo v šolo s štirimi leti, na Cipru, Malti, Škotskem, v Angliji in Walesu pa s petimi. Med državami, kjer imajo otroci sedem let, ko gredo v šolo, so Bolgarija, Estonija, Finska, Latvija, Litva, Poljska, Srbija in Švedska. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 12:50 2. April 2018.

    Zelo nevarno,saj otroci od 3 do 6 let najbolj vpijajo znanje, hočejo narediti sužnje, poslušne vodljive, brez , da bi …

  • 23:20 31. Marec 2018.

    Mi jih pa prehitimo vse in jih dajmo v šolo še preden se rodijo.

  • 16:29 28. Marec 2018.

    ta sploh ni hodil v šolo ki je napisal ta naslov.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.