Nove aretacije v Franciji

Foto: EPA
Foto: EPA
V luči nedavnega strelskega pohoda morilca iz Toulousa je francoska policija poskrbela za nove aretacije potencialnih islamskih skrajnežev. V že drugi akcijo proti pripadnikom islamističnih združenj v zadnjem tednu, so aretirali najmanj deset ljudi.
Oglej si celoten članek

Pri aretacijah gre za represivne ukrepe, ki jih Francija izvaja po strelskem pohodu islamskega skrajneža Mohameda Meraha, v katerem je ubil sedem ljudi. Po tem, ko so izvedli operacije v Marseillu, Roubaixu, Carpentrasu in še nekaterih drugih mestih, so aretirali vsaj 10 ljudi, poroča BBC.

Kot je znano, pa naj bi bili aretirani prejšnji teden povezani z radikalno skupino, imenovano Forsane Alizza. 13 od 19 so danes že obtožili zaradi posedovanja orožja in "kaznive zarote, povezane z terorističnimi spodbudami".

Devet osumljencev, vključno z voditeljem Forsane Alizza, tudi ostaja v priporu, so sporočili uradni predstavniki.

Predsednik Nicolas Sarkozy, ki kandidira tudi na prihodnjih predsedniških volitvah, je obljubil, da bo zatrl morebitne islamske ekstremiste. Kot je še zatrdil, "bodo nadaljevali z izgonom ljudi, ki v Franciji nimajo kaj delati". Varnost je tako postala osrednja tema predvolilne kampanje

Že v ponedeljek je v okviru represivnih ukrepov francosko notranje ministrstvo napovedalo izgon petih radikalnih islamskih pridigarjev.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:49 4. April 2012.

    To Nicolas.. tko bi mogli izgnati naše trenerkarje, ker roko na srce, nimajo kaj iskati tukaj!! ce so pa ze …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.