Svet
15 ogledov

Nove aretacije v Franciji

Mohamed Merah EPA
V luči nedavnega strelskega pohoda morilca iz Toulousa je francoska policija poskrbela za nove aretacije potencialnih islamskih skrajnežev. V že drugi akcijo proti pripadnikom islamističnih združenj v zadnjem tednu, so aretirali najmanj deset ljudi.

Pri aretacijah gre za represivne ukrepe, ki jih Francija izvaja po strelskem pohodu islamskega skrajneža Mohameda Meraha, v katerem je ubil sedem ljudi. Po tem, ko so izvedli operacije v Marseillu, Roubaixu, Carpentrasu in še nekaterih drugih mestih, so aretirali vsaj 10 ljudi, poroča BBC.

Kot je znano, pa naj bi bili aretirani prejšnji teden povezani z radikalno skupino, imenovano Forsane Alizza. 13 od 19 so danes že obtožili zaradi posedovanja orožja in "kaznive zarote, povezane z terorističnimi spodbudami".

Devet osumljencev, vključno z voditeljem Forsane Alizza, tudi ostaja v priporu, so sporočili uradni predstavniki.

Predsednik Nicolas Sarkozy, ki kandidira tudi na prihodnjih predsedniških volitvah, je obljubil, da bo zatrl morebitne islamske ekstremiste. Kot je še zatrdil, "bodo nadaljevali z izgonom ljudi, ki v Franciji nimajo kaj delati". Varnost je tako postala osrednja tema predvolilne kampanje

Že v ponedeljek je v okviru represivnih ukrepov francosko notranje ministrstvo napovedalo izgon petih radikalnih islamskih pridigarjev.


Komentarjev 1
  • golob.bob 09:49 04.april 2012.

    To Nicolas.. tko bi mogli izgnati naše trenerkarje, ker roko na srce, nimajo kaj iskati tukaj!! ce so pa ze tukaj, pa samo s_ranje delajo!!