Nove ugotovitve močno zaskrbele Svetovno zdravstveno organizacijo

Foto: Epa
Foto: Epa
Današnji posvet Svetovne zdravstvene organizacije. Nove študije glede virusa skrbijo.
Oglej si celoten članek

Strokovna skupina Svetovne zdravstvene organizacije naj bi danes razpravljala o ugotovitvah, ki kažejo, da se koronavirus lahko prenaša z večjih oddaljenosti kot je veljalo doslej.

Ena izmed ameriških študij je namreč pokazala, da se koronavirus s kašljanjem lahko prenese z oddaljenosti šestih metrov, s kihanjem pa z oddaljenosti osmih, navaja BBC.

Nove ugotovitve, ki so jih že sinoči predstavili v Beli hiši kažejo tudi, da se virus lahko prenese tudi le s pogovorom, morda celo le z dihanjem. "Čeprav je raziskava omejena, dostopni rezultati kažejo, da se virus lahko širi le z dihanjem," je povedal vodja slednje dr. Harvey Fineberg.

Nova dognanja bi utegnila privesti do tega, da Svetovna zdravstvena organizacija spremeni svoje stališče glede mask, je za BBC potrdil predstavnik slednje, David Heymann.

Strokovnjak povedal Strokovnjak razložil: Način, da lahko večkrat uporabite isto masko

Kot je znano, slednja je v ponedeljek javno izpostavila, da ljudem ne priporoča nošnje mask, v kolikor niso okuženi oziroma v kolikor ne negujejo okužene osebe. Vodja organizacije za izredne situacije Michael Ryan je pri tem izjavil, da nošenje maske za obraz v primeru njene napačne uporabe namreč lahko nanese več škode kot koristi.

Foto Solata, nedrčki, plastika, vložki ... Kdo je bil najbolj inovativen?

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 16:19 4. April 2020.

    Ameriki se jebe kolk ljudi bo umrlo !! Njim je važen kapital , umrle klošarje , bodo pa hitro zamenjali …

  • 16:12 4. April 2020.

    Iščem osebo, ki preboleva gripo , za prenos gripe na mene , kajti samo tako se lahko rešim situacije v …

  • 15:37 3. April 2020.

    Tale svetovna zdravstvena organizacija pa je eno leglo nesposobnih na stran odmaknjenih politikov. Vse kar dajo od sebe je prepozno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.