Svet
32833 ogledov

Nove ugotovitve močno zaskrbele Svetovno zdravstveno organizacijo

koronavirus COVID-19 zdravstveno osebje Epa
Današnji posvet Svetovne zdravstvene organizacije. Nove študije glede virusa skrbijo.

Strokovna skupina Svetovne zdravstvene organizacije naj bi danes razpravljala o ugotovitvah, ki kažejo, da se koronavirus lahko prenaša z večjih oddaljenosti kot je veljalo doslej.

Ena izmed ameriških študij je namreč pokazala, da se koronavirus s kašljanjem lahko prenese z oddaljenosti šestih metrov, s kihanjem pa z oddaljenosti osmih, navaja BBC.

Nove ugotovitve, ki so jih že sinoči predstavili v Beli hiši kažejo tudi, da se virus lahko prenese tudi le s pogovorom, morda celo le z dihanjem. "Čeprav je raziskava omejena, dostopni rezultati kažejo, da se virus lahko širi le z dihanjem," je povedal vodja slednje dr. Harvey Fineberg.

Nova dognanja bi utegnila privesti do tega, da Svetovna zdravstvena organizacija spremeni svoje stališče glede mask, je za BBC potrdil predstavnik slednje, David Heymann.

Zaščitna kirurška medicinska maska Strokovnjak povedal Zdravje Strokovnjak razložil: Način, da lahko večkrat uporabite isto masko

Kot je znano, slednja je v ponedeljek javno izpostavila, da ljudem ne priporoča nošnje mask, v kolikor niso okuženi oziroma v kolikor ne negujejo okužene osebe. Vodja organizacije za izredne situacije Michael Ryan je pri tem izjavil, da nošenje maske za obraz v primeru njene napačne uporabe namreč lahko nanese več škode kot koristi.

koronavirus covid-19 virus zaščita Foto Zdravje Solata, nedrčki, plastika, vložki ... Kdo je bil najbolj inovativen?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Žurnalček 16:19 04.april 2020.

    Ameriki se jebe kolk ljudi bo umrlo !! Njim je važen kapital , umrle klošarje , bodo pa hitro zamenjali z doktorji in ingenirji preko Zelene vselitvene karte ! Ostali bomo pa mi brez doktorjev !

  • Žurnalček 16:12 04.april 2020.

    Iščem osebo, ki preboleva gripo , za prenos gripe na mene , kajti samo tako se lahko rešim situacije v kateri ne morem v službo , ker imam 6 kroničnih okvar in sem zato rizična skupina , doktor mi pa ...prikaži veči pa ne da bolniške ! Podjetje ima pa povečan obseg dela in me tera "zdravega" delat !! Jebemti državu !

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 15:37 03.april 2020.

    Tale svetovna zdravstvena organizacija pa je eno leglo nesposobnih na stran odmaknjenih politikov. Vse kar dajo od sebe je prepozno in največkrat napačno, potem pa stalno nekaj poporavljajo in spreminjajo. Na njih se ni zanašati kaj dosti. Politika pač.