Novi posnetki napada na dvojčka

Foto: Žurnal24 Kdo je videoposnetke objavil na spletu, ni znano. (Foto: YouTube)
Na spletu se je pojavil posnetek, ki ga je posnela posadka policijskega helikopterja, ki je 11. septembra 2001 krožil nad napadenima dvojčkoma.
Oglej si celoten članek

Helikopter je krožil v bližini stolpnic, ker so upali, da bodo lahko z vrha stavb rešili katerega od ujetih. Med njihovim preletavanjem se je zrušil najprej prvi, nato še drugi od dvojčkov.

 

Na posnetku je slišati enega od članov posadke v trenutku, ko se je prva stavba zrušila, medtem ko se je drugi spraševal, kako se je lahko kar zrušil.

 

"Še pravočasno smo se umaknili," je po pristanku v pristanišču nasproti dvojčkov dejal eden od policistov na krovu helikopterja. Na varnem so nato opazovali, kako se je zrušila še druga stolpnica.

Videoposnetek je del podatkov, ki so jih mestne agencije predale zvezni agenciji, ki je preučevala zrušenje stavb. V času napada so dovoljenje za nadzorovanje iz zraka imeli zgolj policijski helikopterji, ki so tako s ptičje perspektive ujeli dogajanje tako na točki nič kot tudi na preostalem delu Manhattna. Na posnetku je videti množico ljudi, ki beži od točke napada, medtem ko se nad mestom valijo oblaki dima.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.