Svet
54 ogledov

Novi posnetki napada na dvojčka

Kdo je videoposnetke objavil na spletu, ni znano. (Foto: YouTube) Žurnal24 main
Na spletu se je pojavil posnetek, ki ga je posnela posadka policijskega helikopterja, ki je 11. septembra 2001 krožil nad napadenima dvojčkoma.

Helikopter je krožil v bližini stolpnic, ker so upali, da bodo lahko z vrha stavb rešili katerega od ujetih. Med njihovim preletavanjem se je zrušil najprej prvi, nato še drugi od dvojčkov.

 

Na posnetku je slišati enega od članov posadke v trenutku, ko se je prva stavba zrušila, medtem ko se je drugi spraševal, kako se je lahko kar zrušil.

 

"Še pravočasno smo se umaknili," je po pristanku v pristanišču nasproti dvojčkov dejal eden od policistov na krovu helikopterja. Na varnem so nato opazovali, kako se je zrušila še druga stolpnica.

Videoposnetek je del podatkov, ki so jih mestne agencije predale zvezni agenciji, ki je preučevala zrušenje stavb. V času napada so dovoljenje za nadzorovanje iz zraka imeli zgolj policijski helikopterji, ki so tako s ptičje perspektive ujeli dogajanje tako na točki nič kot tudi na preostalem delu Manhattna. Na posnetku je videti množico ljudi, ki beži od točke napada, medtem ko se nad mestom valijo oblaki dima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.