Novi prehranski škandal

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na meso so lepili napačne podatke.
Oglej si celoten članek

Belgija je včeraj sporočila, da so iz klavnice na jugu države izvažali mesne proizvode z napačnimi oznakami v najmanj tri države.

Hong Kong, Slonokoščena obala in Kosovo so do konca leta 2016 uvažale meso prehranske družbe Veviba; med njimi je bilo tudi meso, na katerem so prelepili datume zamrznitve, je objavila belgijska agencija za varnost hrane Afsca.

Zdravje Z vladno uredbo proti tem škodljivim živilom

Kmetijski minister Denis Ducarme je pri tem izpostavil, da se je omenjena družba pri distribuciji mesa posluževala "mafijskih prijemov".

Primer je izzval škandal v Belgiji, ki pa sicer ni primerljiv z nekaj večjimi, do katerih je v zadnjih mesecih prišlo na evropskih tleh.

Magazin Kuharski trik: Tako bo meso vedno mehko in okusno

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.