Novinarja propadlega tabloida našli mrtvega

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Novinar zdaj že propadlega časnika News Of The World, ki je razkrinkal prisluškovalno afero, je mrtev. Našli so ga v njegovem stanovanju.
Oglej si celoten članek

Sean Hoare je vrsto let delal za News of the World, na koncu pa pripomogel k njegovemu potopu z razkritjem prisluškovanj. Danes so v Watfordu našli njegovo truplo. Po trditvah policije sicer naj njegova smrt ne bi bila sumljiva. V preteklosti je imel veliko težav zaradi alkohola in mamil.

Hoare je bil sicer tisti, ki je javnosti razkril, kako obsežno je bilo prisluškovanje prek telefonov. Andyja Coulsona, bivšega urednika in tiskovnega predstavnika britanskega premierja Davida Camerona, je obtožil, da je vedel za vdiranja ter uslužbence celo spodbujal k temu.

Kot je znano, je ta medij poskrbel za nove razsežnosti (nekaterih že znanih) škandalov, saj se je izkazalo, da niso prisluškovali le znanim osebnostim, temveč so bile žrtve vdiranja v telefone tudi žrtve ugrabitev, svojci ubitih vojakov v Iraku in Afganistanu ter žrtve terorističnega napada julija 2005 v Londonu. Posebno ogorčenje je povzročil primer 13-letne Milly Dowler, ki je bila ugrabljena in umorjena leta 2002. Sodelavci tabloida so poslušali vse bolj obupana sporočila, ki so jih na njenem telefonu puščali starši in prijatelji. Ko se je telefonski predal zapolnil, so nekaj sporočil celo izbrisali, da bi omogočili prejem novih. Dejanje so njeni bližnji in policija napak razumeli kot dokaz, da je deklica še živa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.