Svet
7 ogledov

Novinarja propadlega tabloida našli mrtvega

Zadnja številka časopisa News of the World. "Hvala in lep pozdrav," so na naslov Reuters
Novinar zdaj že propadlega časnika News Of The World, ki je razkrinkal prisluškovalno afero, je mrtev. Našli so ga v njegovem stanovanju.

Sean Hoare je vrsto let delal za News of the World, na koncu pa pripomogel k njegovemu potopu z razkritjem prisluškovanj. Danes so v Watfordu našli njegovo truplo. Po trditvah policije sicer naj njegova smrt ne bi bila sumljiva. V preteklosti je imel veliko težav zaradi alkohola in mamil.

Hoare je bil sicer tisti, ki je javnosti razkril, kako obsežno je bilo prisluškovanje prek telefonov. Andyja Coulsona, bivšega urednika in tiskovnega predstavnika britanskega premierja Davida Camerona, je obtožil, da je vedel za vdiranja ter uslužbence celo spodbujal k temu.

Kot je znano, je ta medij poskrbel za nove razsežnosti (nekaterih že znanih) škandalov, saj se je izkazalo, da niso prisluškovali le znanim osebnostim, temveč so bile žrtve vdiranja v telefone tudi žrtve ugrabitev, svojci ubitih vojakov v Iraku in Afganistanu ter žrtve terorističnega napada julija 2005 v Londonu. Posebno ogorčenje je povzročil primer 13-letne Milly Dowler, ki je bila ugrabljena in umorjena leta 2002. Sodelavci tabloida so poslušali vse bolj obupana sporočila, ki so jih na njenem telefonu puščali starši in prijatelji. Ko se je telefonski predal zapolnil, so nekaj sporočil celo izbrisali, da bi omogočili prejem novih. Dejanje so njeni bližnji in policija napak razumeli kot dokaz, da je deklica še živa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.