"Novinarji so vojni zločinci"

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Julian Assange je v nagovoru udeležencev shoda v Londonu, kjer so protestirali proti vojni v Afganistanu, novinarje obtožil, da so tudi oni vojni zločinci.
Oglej si celoten članek

"Ko spoznamo, da so rezultati vojne, ki jih posredujejo britanski in ameriški javnosti, celi Evropi, lažni, se vprašamo, kdo so vojni zločinci. Niso to samo vodje, niso to samo vojaki, tudi novinarji so vojni zločinci," je izjavil Julian Assange.

Kritziral je tako imenovane "vrednote zahodnega sveta" in dodal, da obstaja "mednarodna varnostna elita, ki si deli svet s pomočjo davkov, ki jih pobere od vas".

Zbrane je pozval, naj "osnujejo lastne mreže moči", ki se bodo borile proti prej omenjeni eliti. "Mir se lahko začne samo z resnico," je dejal Assange. Zbrane je pozval, naj še naprej razširjajo Wikileaksove informacije in poiščejo resnico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 03:36 10. Oktober 2011.

    ta se razume...kako ne bi bili odgovorni ,če nič ne pišejo proti agresijam in morijam?? Kaj so naši novinarji odgovorni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.