Svet
34 ogledov

"Novinarji so vojni zločinci"

Julian Assange. Youtube
Julian Assange je v nagovoru udeležencev shoda v Londonu, kjer so protestirali proti vojni v Afganistanu, novinarje obtožil, da so tudi oni vojni zločinci.

"Ko spoznamo, da so rezultati vojne, ki jih posredujejo britanski in ameriški javnosti, celi Evropi, lažni, se vprašamo, kdo so vojni zločinci. Niso to samo vodje, niso to samo vojaki, tudi novinarji so vojni zločinci," je izjavil Julian Assange.

Kritziral je tako imenovane "vrednote zahodnega sveta" in dodal, da obstaja "mednarodna varnostna elita, ki si deli svet s pomočjo davkov, ki jih pobere od vas".

Zbrane je pozval, naj "osnujejo lastne mreže moči", ki se bodo borile proti prej omenjeni eliti. "Mir se lahko začne samo z resnico," je dejal Assange. Zbrane je pozval, naj še naprej razširjajo Wikileaksove informacije in poiščejo resnico.

Komentarjev 1
  • privat 03:36 10.oktober 2011.

    ta se razume...kako ne bi bili odgovorni ,če nič ne pišejo proti agresijam in morijam?? Kaj so naši novinarji odgovorni za tako stanje v državi?? Ne samo odgovorni..tudi krivi so..Kdo je kaj napisal ??'zbudil državljane ?? Ja nekaj malega je bilo!!